Monday, October 20, 2014

A Night of Noise 25/10

На 25 октомври Amek и социален център “Аделанте” те канят на една вечер, посветена на експерименталния звук. Гости ще ни бъдат Black Lagoya и Idol Cassé от Франция. Те ще представят в кратки лайв сетове своето разбиране за шума и тишината. Ще се включи и родният електро-акустичен експеримент |14|.
След концерта ще прожектираме документалния филм за нойз културата “People Who Do Noise” (с английски субтитри). Ще има и дистро с музика на касети, дискове и винил от Amek и Abandonment label.
Събота, 25.10.2014 г., точно в 20:00. Вход – свободен!

Black Lagoya e соло проект на Jean-Charles Delarue – музикант и изпълнител от Париж, роден през 1980 г. Неговите музикални корени са в импровизацията, движещите сили в изкуството му са фрустрация, липса, лимити, поп, зараза, цветове, въздух. До момента има зад гърба си над 120 концерта навсякъде из Европа, както колаборации, така и соло.
Зад името Idol Cassé намираме Emilie Marsuad, по-скоро писател, отколкото звуков артист, но въпреки това с интереси в тонове, издавани от евтини инструменти, красиви картини и нови ценности. Концертът в софия ще е соло дебютът на Emilie.
http://emilie-marsaud.blogspot.fr
|14| e български електро-акустичен ДаДа проект на Николай Митев (Abandonment Label) който с контактни микрофони, метални предмети и китарни ефекти гради комплексна, сурова и често механична звукова среда.

a-m_e|k p_41

No comments:

Post a Comment